Käyttö- / huolto-ohjeet

Perävaunumallistomme vakiovaunut ovat rekisteröityjä. Perävaunun kokonaismassa saa olla rekisteriotteessa ilmoitetun suuruinen. Huomioi vetoauton aiheuttamat rajoitukset, jotka voivat alentaa perävaunun kuorman massaa. Perävaunun kokonaismassa määräytyy siten, että sen omaan massaan lisätään kuorman massa. Rengaspaine on 2,0 - 2,5 bar 13” renkaalla.

KIINITTÄMINEN VETOAUTOON

Kiinnitä perävaunu huolellisesti auton vetokoukkuun. Tarkista kytkimen lukittuminen käyttöasentoon. Varmista kytkeytyminen esim. nostamalla voimakkaasti vetoaisasta ylöspäin. Tarkista valojen toimivuus.

KUORMAUS

Sijoita painavat esineet mahdollisimman lähelle vaunun keskipistettä. Lastaa kuorma tasaisesti. Kuormattaessa on huolehdittava, että auton vetokoukkuun kohdistuva pystysuora kuormitus on 10-75kg alaspäin. Ylöspäin suuntautuva koukkukuorma on ehdottomasti kielletty.  Huomioi kuorman riittävä sitominen.

HUOLTO

Ensimmäisen 500 kilometrin jälkeen:
Pyörien välyksen tarkistus ja tarvittaessa säätö.
Kipin lukituksen kiristys.

5000 kilometrin jälkeen tai kerran vuodessa:
Pyörien laakerien rasvaus ja laakerivälyksen säätö.
Kuulakytkimen puhdistus ja voitelu.

KUOMU

Jaxal:in valmistamissa kuomuissa kuomun auki pysyminen varmistetaan erillisellä lukitustangolla. Kuomussa on 3 vuoden halkeamattomuus takuu.

NOKKAPYÖRÄ

Kun vaunu on kytketty vetoautoon, nosta nokkapyörä yläasentoon ja kiristä nostoruuvin käsikammesta ruuviosa välyksettömäksi. Kiristys estää pyöräruuvin auki kiertymisen ajon aikana.